Xampanyeria Centra, meer alsjeblieft!

Xampanyeria Centra, meer alsjeblieft!

Zoals wel vaker schrijf ik ook wel eens over cava, na champagne namelijk mijn tweede favoriete drank. Leuke zaken waar cava geschonken wordt bezoek ik dan ook graag. Afgelopen vrijdag was het zover, de opening van de Xampanyeria Centra. Reden genoeg  om zaterdag direct naar de Lange Niezel 29 af te reizen. Dat bleek uiteindelijk een zeer goede keuze.

Het oog wil ook wat in de Xampanyeria

Direct bij binnenkomst waan je je eigenlijk al direct in Spanje. Dit kan komen door de drukte van niet Nederlands sprekende mensen die je in het wallengebied al tegenkomt, maar komt ook zeker door het interieur van de Xampanyeria. Misschien nog niet helemaal af maar het ziet er naar mijn mening heel gaaf uit! Zoals eigenlijk altijd heb ik plaats genomen aan de bar en direct een fles cava besteld. Niet de huis cava maar een keurige brut nature, van het huis Trior.

Xampanyeria Central amsterdam

Rate wat je eet

Omdat het de eerste dag was kregen we op al het eten een leuke korting. Een soort van Rate wat je eet dus. De volgorde van bestellen was misschien niet de meest ideale, maar zoals wel vaker het geval gewoon bestellen waar je op dat moment trek in hebt! Zo was het eerste bord dat we voorgeschoteld kregen gevuld met duroc ribs. Daar kan ik een heel lang en uitgebreid verhaal over typen maar dat doe ik niet want het kan ook in een woord. Heerlijk! Zoals gezegd de volgorde was niet ideaal want na die heerlijke ribs een iets lichter gerecht besteld. Boquerones met ansjovis, geserveerd op een bedje van sla. Zoals het uiterlijk van de zaak was ook dit bord zeer leuk opgemaakt. Mooie bijkomstigheid het was nog lekker ook! De laatste plate was er een zoals je ze in België ook wel eens ziet in de vorm van een patatje stoofvlees. Nu was het dan patatas bravas met stoofvlees, net als de eerste twee erg goed.

Centra Xampanyeria Amsterdam

Ga ik vaker komen bij Xampanyeria Centra?

Ja zeker ga ik hier vaker komen! Amsterdam is met recht weer een leuke Spaanse zaak rijker. Daar waar Amsterdams beste tapas tent heel lang heeft gezeten zit nu dus weer een leuke Spaanse zaak. Xampanyeria Centra, ook de huiswijn is er namelijk een die zeer lekker smaakt. Kost de helft van de eerste fles die ik besteld had, scheelt dus ook in de knip.

Persoonlijke noot 😉

De trap gemaakt van oude trambielzen vond ik erg gaaf, net als de afbeelding van de octopus achterin de zaak. Over smaak valt niet te twisten maar de keuze van de muziek zou niet die van mij zijn. Tot snel, dan probeer ik de andere cava’s die ze hier verkopen ook!

Xampanyeria Centra Amsterdam

Xampanyeria Centra Amsterdam

Salud!

Xampanyeria Centra, meer alsjeblieft!
5 (100%) 1 vote


1 thought on “Xampanyeria Centra, meer alsjeblieft!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial