Riga een champagne stad?

Riga een champagne stad?

Dat had ik van te voren in elk geval niet gedacht. Riga een stad in het oosten van Europa waar champagne zeer goed te krijgen is. Sterker nog bij elke slijterij die ik gepasseerd ben stonden de standaard flessen Moët in de schappen maar daarnaast ook de flessen Armand de Brignac. Nu zijn die laatste voor mij iets wat te prijzig dus heb ik het maar bij hier en daar een glaasje in een van de vele wijnbarretjes gedaan.

Riga Centrs, het winkelcentrum

Om te beginnen is er in Riga het winkelcentrum Centrs een heerlijk wijnbar. Wanneer je er langs loopt (begane grond) denk je dat je een luxe slijter passeert. Niets blijkt minder waar, binnen en tevens ook om de hoek buiten staan tafels en stoelen. Een nadere blik op de menukaart laat zien dat er champagne geschonken wordt! En veel ook 🙂 Welkom bij Vina Studija Omdat er vandaag nog veel op het programma staat besluit ik een demi van Jacquart te nemen, een brut mosaïque. Goede smaak en een nog betere prijs, namelijk € 5,50 per glas! Mocht je honger krijgen eten hebben ze ook!
itischampagnetime jacquart riga

Easy wine in Riga

De volgende dag in Riga ben ik langs de wijnbar Easy Wine gegaan. Een leuk concept waar ze hetzelfde doen als bij Rayleigh & Ramsay. Of doen ze daar nu hetzelfde als bij Easy wine… Naja het zal wel. Het concept is goed en ze schenken champagne. Ook per glas, die van Drappier. Service is zo goed dat er nog even gekeken wordt of er wel mousse in het glas is te vinden. De fles stond al even open en er was pas één glas uitgeschonken maar de mousse was weg dus zonder pardon een nieuwe fles! Zo heurt het! Naast champagne keuze uit circa 50 wijnen per glas en goed eten.
Easywine itischampagnetime riga
Omdat het zaterdag avond was moest er natuurlijk nog even een club bezocht worden. Na mijn aangename verrassingen van de slijterijen was deze verrassing zowaar nog groter. Van de vele clubs in Riga besloten wij in de club Coyote Fly te gaan kijken. Wat blijkt vervolgens, het is een heus Moët paradijs! De hele VIP bestaat er uit Moët reclame en de flessen zijn er niet aan te slepen. Voor mij geen fles in de club, net iets te prijzig 🙁

Riga Skyline bar

De laatste dag nog even een lunch gepakt met een uitzicht, en wat voor een uitzicht! In de Skyline bar geniet je van heerlijk eten en een uitzicht vanaf de 26ste etage over heel Riga. De menukaart bevat ook een paar heerlijke champagnes, naast de kaart hebben ze bijvoorbeeld ook de Dom Perignon uit 2004. Duur dat dan weer wel. Ik besluit hier een glas van de lokale bubbelwijn te proberen. Ook lang niet slecht de Rigas sparkling wine. Lijkt niet op champagne en gemaakt van een Spaanse Sauvignon maar wel lekker! Een mooie afsluiter van een heerlijk weekend vol met eten, drinken en leuke dingen. Aanrader voor een weekendtrip!

Santé!
Riga een champagne stad?
4.6 (91.11%) 9 votes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial