Proeven op niveau? Le Tour de Champagne

Proeven op niveau? Le Tour de Champagne

De titel zegt het al Le Tour de Champagne, en een tour was het! Zeker als ik alles had willen proeven. We schrijven een maandag in september, ik ben s’morgens terug gevlogen uit Tirana, Albanië. Voor diezelfde middag heb ik kaarten gekregen van de mensen van perswijn voor Le Tour de Champagne ofwel een champagne proeverij. Een beter cadeautje op deze maandag had ik me niet kunnen wensen!

Proeven waar?

Dit keer niet een proeverij in de slijterij zoals ik eerder al eens beschreven heb maar nu een van een serieus formaat. Namelijk in het Intercontinentaal Hotel aan de Amstel. Beter bekend als het Amstel hotel. Hier staan welgeteld 31 tafels keurig gedekt en aan elke tafel is een importeur te vinden die haar pareltjes heeft meegebracht. Voor mij meteen de grootste proeverij ooit want hier staan meer dan 200 verschillende champagnes op de tafels. Allemaal open en allemaal klaar om door onder andere mij geproefd te worden. Goed geregeld door de mensen van perswijn!

Keuzestress

Zoals jullie weten is het voor mij allemaal begonnen als hobby en liefhebberij dus uitspugen is voor mij onmogelijk. Dat betekent dus dat er een aantal keuzes gemaakt moeten worden. Waar ga ik beginnen, wat wil ik allemaal proeven, welke pareltjes heb ik nog niet eerder gehad, kan ik alle blanc de blancs niet gewoon proeven? JA! Goed plan! Oh nee, toch niet.. teveel! Naja dan maar als eerst naar de tafel waar de minste mensen op dat moment stonden.

proeven amstelhotel

Proeven bij Verlinden

Daar aan die eerste tafel hadden ze toevallig ook mijn persoonlijke favoriet een Blanc de Blancs. In dit specifieke geval van het huis Ayala, een brut uit 2008. Een topstart voor een middag als deze want na het proefglas van Ayala kon ik meteen door naar de favoriet van James Bond. De Bollinger. Verlinden Drink & Discover had van beide huizen genoeg mee om de hele middag bij hen aan tafel te staan maar we moesten door!

Champagne Pol Roger

Nu denk je misschien wat een grote namen, waren er geen kleintjes? Ja natuurlijk waren die er ook maar zoals de eerste gedachte was heb ik uiteindelijk toch doorgepakt. Hoe anders kun je op één middag zoveel verschillende blanc de blancs proeven? Bij Verbunt Wijnkopers hadden ze volgens het boekje ook een paar toppers liggen en toppers waren het. Een Millésimé uit 2008, uit 2004 en een Sir Winston Churchill uit 2002. Stuk voor stuk pareltjes!

Champagne Bérêche

Voor mij een aantal onbekenden, ik had namelijk nog niet eerder gehoord van dit huis. Dat maakte het uiteraard niet minder lekker, een zeer druk bezochte tafel en voor mij persoonlijk de favoriet van vandaag. Volgens mij was ik niet de enige die hier zo over dacht! Dat hebben de dames en heren van Janselijn mooi voor elkaar! Mocht je ergens de Reflet d’Antan Brut tegen komen, adviseer ik je hier zeker een glas van te proeven!

proeven van Janselijn

Billecart-Salmon

Iedereen herkent de fles natuurlijk al van een afstand, de rose champagne van Billecart-Salmon, zo tussendoor altijd een feestje om een glas van te nuttigen! Zeer herkenbaar en het mooie van nu was dat de mensen van Residence Wijnen nu ook de Blanc de Blancs Grand Cru brut mee hadden. Een wijn die ik eerder nog niet heb mogen proeven, gelukkig nu wel!

Grote jongens, ook hier te proeven

Natuurlijk was er ook plek voor de grote jongens. Taittinger, Moët & Chandon, Dom Perignon, Veuve Clicquot, Krug, Louis
Roederer met hun Christal en ik vergeet er nog een heleboel. Ik kan hier namelijk moeilijk alle 200 wijnen gaan beschrijven. Mijn advies, markeer nu alvast in je agenda 3 september 2018! Dik gedrukt en zeg alles af, als je van je champagne houd zoals ik zorg je dat je hier bij bent. Overdag is er plek voor mensen uit de branche, s’avonds is er een hele mooie gelegenheid voor particulieren. Wat is nu € 50,- voor een kaartje voor een proeverij waarbij je meer champagnes kan proeven als dat je kan opnoemen?

proeven van extra old extra brut

Meer weten? Houd het blad of de site van perswijn dan in de gaten!

Santé!

Proeven op niveau? Le Tour de Champagne
5 (100%) 2 votes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial