Magnums champagne, voor oudejaarsavond!

Magnums champagne, voor oudejaarsavond!

Champagne boodschappen doen en dan het liefst in de vorm van magnums champagne. Waar moet je dat anders doen dan in de champagnestreek? Dit jaar heb ik besloten een aantal goede vrinden uit te nodigen bij mij thuis. Om die reden ben ik dit keer dan ook in de champagnestreek geweest.

Magnums champagne in Nederland

Vanwege het feit dat mond tot mond praatjes snel gaat kan ik dan natuurlijk niet aan komen zetten met champagne die ik zelf niet lekker zou vinden. Daarnaast vind ik het een goed idee om met een dergelijke fuif eens een hele avond magnums champagne te schenken. Of dat pricewise verstandig is weet ik niet. Niet iedere champagneboer maakt namelijk magnums champagne. In Nederland zijn magnums champagne vaak al iets duurder. Het is toch meer werk, zwaarder maar het heeft ook weer wat unieks!

De jacht op magnums champagne

Zo gezegd zo gedaan en begint mijn derde champagne trip van 2017 op zaterdagmorgen om 05:45. De jacht op magnums champagne is begonnen. Eigenlijk net te laat vanuit Amsterdam want ik moet die A2 natuurlijk af en daar begint om 06:00 de trajectcontrole op 100 km/h.. Kleine pitstop in Utrecht, nog een in Breda en uiteindelijk sta ik om 11:00 in Champillon de eerste glazen van Michel Bahuchet (weer) te proeven. Hij heeft magnum flessen dus hier gaan er een aantal van mee. Assemblage van 50/50 chardonnay en pinot noir, lekker! Tijd om te lunchen, daarvoor gestopt in Epernay bij Chez Francoise. Goede prijs, veel lokalen dus het zal wel goed zijn. En ja goed was het.

magnums champagne salomon

Waar hebben ze nog meer magnums champagne

Door naar de volgende stop, in Vandières. Hier heb ik geen afspraken gemaakt enkel een aantal mails gestuurd om te vragen of er iemand zou zijn. Daar maar 1 positieve reactie op gehad dus begint de grote bingo weer.  Na een klein rondje door het dorp lijkt er een straat waaraan een aantal wijnboeren zich bevinden. Nu maar hopen dat ze ook magnums champagne verkopen. Auto bovenaan de straat geparkeerd en belletje trekken maar. Dat lijkt in het begin moeizaam te gaan, zo geeft champagne Tournant Salomon bijvoorbeeld wel aan magnums champagne te hebben maar die kan ik dan weer niet proeven. Ja dat schiet natuurlijk niet op! Fransen, af en toe zijn ze niet te volgen. Volgende huis, overal borden met accueil richting champagne Vermesova Moreau, aanbellen er doet iemand open. Meneer blijkt met pensioen. Nee he wordt het zo een dag?! Helemaal nu alles op een dag moet zul je zien heb je een keer pech..

Magnums champagne in Vandières

Uiteindelijk volgen er een aantal huizen waarbij wel opengedaan wordt en waar na uitleg van wat ik zoek de mensen weer alles laten vallen om je van hun pareltjes te laten proeven. Zo kom ik bijvoorbeeld bij champagne Ardinat-Faust, heerlijke champagnes de carte d’or is hier gemaakt van 100% pinot meunier. Verkrijgbaar in magnums champagne maar niet wat ik zoek voor een avondje feest met vrinden. Kon het natuurlijk niet laten om wat voor mezelf mee te nemen. Door naar de volgende dat is nog geen honderd meter verder. Champagne Delouvin Bagnost daar worden de kinderen even allen gelaten er moet geproefd worden. Ook hier weer allerlei lekkers maar toch niet wat ik zoek. Wel weer wat mee naar huis uiteraard.

Magnums champagne van Nowack

Straatje uitgespeeld, er waren er toch nog wat die niet open deden of helemaal geen magnums champagne (meer) hadden. Volgende straat. Hier vind je champagne Denis Salomon. Na binnenkomst volgt al snel de vraag of ik de Hollander was die ze had gemaild. Hmzz, dus toch internet in dit dorp 😉 Enfin, al snel komen de flessen waar ik naar zoek op tafel. Heerlijk! De champagne L’Inédite uit 2010 is mijn favoriet. Helaas net ff teveel qua prijs (vind ik), dus door naar de volgende. Champagne Nowack is de volgende en de enige die had gereageerd op mijn mail. Laat maar komen die champagne, deze blijkt lekker betaalbaar en gaat dus mee voor het feestje met Oud en Nieuw. Later meer over champagne Nowack.

Champagne kiosk

Nu we er toch zijn

Na het dorpje Vandières wil ik eigenlijk nog opzoek naar een klein pareltje. En die blijkt heel snel gevonden. In het dorp Verneuil staat een klein hoekhuis. Borden met welkom bij champagne Gérard Henry maar een dicht hek. Aanbellen en ja daar ben je meer dan welkom! Later lees je hier hoe dat allemaal is gegaan. Na deze proeverij zit de auto vol met magnums champagne en is het inmiddels ook wel eens tijd om te eten. Hotel is wederom geboekt in Reims en daar blijkt een complete kerst markt al open te zijn, inclusief champagne kiosk. Ja daar blijf ik nog even hangen alvorens richting hotel te keren. Het was een lange dag maar al met al is het goed te doen. Zondagmorgen na het ontbijt weer terug.

magnums champagne kofferbak

Wil je tips & tricks voor als je zelf een keer naar de champagnestreek gaat? Schroom niet en stuur gerust een mailtje

Magnums champagne, voor oudejaarsavond!
4.5 (90%) 2 votes

Santé!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial