Een festival? Met champagne? Waar?

Een festival? Met champagne? Waar?

Het Amsterdam Wine festival. Vooraf las ik over de indeling per land en dat Frankrijk zelfs een eigen ruimte kreeg zodat ze daar per regio wijnen konden schenken. Uiteraard mag de champagnestreek dan niet ontbreken. Aan Oud Reuchlin & Boelen de schone taak de champagnebar op te zetten en voor mij reden genoeg om het festival te bezoeken. Want waar champagne en gezelligheid te vinden zijn ben ik natuurlijk ook.

Het is zondagmiddag 14:00 en op het moment dat we het terrein van de Westergas betreden is het nog heerlijk rustig. De foodtrucks verwarmen de grillplaten en bbq’s nog maar wij lopen natuurlijk direct door naar de champagnebar. Helaas geen Blanc de Blancs per glas en een fles is ons net iets te prijzig. Het idee van vandaag is namelijk alle bubbels te proeven die er op het Amsterdam Wine Festival geschonken worden. Dat betekent dus champagnes uit Frankrijk, prosecco uit Italië, cava(s) uit Spanje, vinho verde uit Portugal en sekt uit Duitsland. Dan is direct starten met een fles misschien niet het meest verstandige wat je kan doen. Zoals eerder als eens benoemd is uitspugen er namelijk niet bij 🙂
Taittinger Prelude Grands Crus

De champagnebar van Taittinger

Enfin, we beginnen de dag met een heerlijk glas Taittinger Prelude Grands Crus. Een subtiele mousse en een lange volle afdronk. Gemaakt van de chardonnay druif van de cotes de blanc (Avize en Le Mesnil sur Oger), en de pinot noir. Nu willen we meer 🙂 Dat doen we ook! Het volgende glas is een Taittinger Les Folies de la Marquetterie, ook meteen het duurste glas wat we vandaag zullen drinken maar dat is geen straf. Ook dit glas is een feestje! Krachtig, vol en een heerlijke smaak van abrikoos en een beetje vanille.

Duitsland, sekt

Na deze twee glazen besloten we onze middag wijnreizen te verleggen naar een ander land. Inmiddels is het gezellig druk geworden en staan de foodtrucks ook daar waarvoor ze er staan, het verkopen van lekker eten. Vlees, vis, vega alles is er. We besluiten te beginnen bij ons buurland Duitsland. Een goed glas voor een goed prijsje. Al is het natuurlijk niet te vergelijken met de heerlijke wijn waar we mee begonnen maar dat kan dan ook niet. Alleen al het proces van wijn maken is niet met elkaar te vergelijken. Dus dat doen we dan ook maar niet. 
Bubbelsbar Amsterdamwinefestival

Italië & prosecco

Door naar onze Italiaanse vrienden, daar worden twee verschillende prosecco’s aangeboden. Een gewone en een rosé. We besluiten de rosé te laten voor wat het is en de Ferrari Maximum te proeven. Ook lekker maar ik vind champagne en cava toch altijd lekkerder. Van hier zijn we doorgegaan naar de minst bubbelende wijn de vinho verde uit Portugal. Eigenlijk is het natuurlijk gewoon wijn en het heeft ook niet zoveel met bubbels te maken maar lekker was het wel 😉

Spaanse cava

Qua afmeting hadden de Spanjaarden de meeste ruimte. Recht voor het podium waar de vrolijke deuntjes vandaan kwamen hebben we onszelf nog even ondergedompeld in de verschillende cava’s die ze hier schonken. Eigenwijs als ik ben, begonnen met onze vrienden van Agusti Torello, geen onbekende op mijn blog zullen we maar zeggen. Erg lekker maar gezien onze opdracht van vandaag konden we de andere natuurlijk niet overslaan. Uiteraard geproefd en allemaal wel oké, maar geen van de cava’s vond ik persoonlijk lekkerder dan de Torello uit 2013! Hier hebben we de middag dan ook maar mee afgesloten. 
Agusti Torello Amsterdamwinefestival

En volgend jaar?

Voor de wijnliefhebber is de keuze reuze op het Amsterdam Wine festival en ook de bubbel-fan zoals ik kan hier zijn of haar hart op halen. Voor een zondagmiddag vond ik dit een perfect uitje, al hadden we hier zondagavond ook nog wel kunnen blijven hangen want zoals ik al zei de keuze is reuze! Goede wijn vanaf € 3,- per glas en waar kun je sneller zoveel landen bezoeken om de wijnen te proeven? Juist, volgend jaar ga ik weer!
 
Santé!
Een festival? Met champagne? Waar?
5 (100%) 5 votes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial