De champagne cruise van Brouzje

De champagne cruise van Brouzje

Op de eerste dag van het Amsterdam Light Festival was het dan zover. Mijn eerste champagne cruise! Uiteraard heb ik zelf wel eens op een boot gezeten en wat champagne gedronken maar een heuse champagne cruise had ik nog niet eerder gedaan. Nu ik wat bekender raak in de wereld van champagne kom je af en toe ook hele leuke mensen tegen met wie je dan een gedeelde interesse hebt. Daar is Hinke de Jong, Champagne Ambassadeur Nederland en oprichtster van Brouzje er een van. Voor je het weet maak je dan een heuse champagne cruise.

Champagne cruise Amsterdam Light Festival

Het is koud, donker, donderdagavond en we staan op een stijger naast het Rijksmuseum. We wachten tot we op een leuke salonboot van rederij Het Smidtje mogen stappen. Het gezelschap, naja laat ik zeggen iets ouder als dat ik ben, kan net als ik niet wachten om aan boord te gaan. Met als enige verschil, ik ben sociaal. Uiteindelijk neem ik dan ook vrijwillig plaats op het ruime trappetje. Geen slechte keuze blijkt al snel, tijdens deze champagne cruise is dit de beste plek! De kapitein heeft een kussentje en al snel zijn we onderweg naar de grachten waar het Amsterdam Light Festival plaats zal vinden. Gedurende de champagne cruise moet ik af en toe een beetje in mijn vuistje lachen. De beste plek voor het light festival heb ik echt…

Champagne cruise o

Hoe zit het met die champagne cruise dan?

Nu zul je denken hij zit toch niet echt op die boot voor een paar lampjes? Nee natuurlijk niet! Ik ben op de champagne cruise gekomen voor de champagne natuurlijk. En die volgt nadat we allemaal geïnstalleerd zijn al vrij vlot. Vanavond staan er vijf champagnes op het menu. Menu? Ja er is een menukaart aanwezig op deze champagne cruise. Alle champagnes worden namelijk begeleid met een heerlijke amuse. Luxe! En niet geheel onbelangrijk erg lekker! Nu kan ik hier gaan zitten schrijven wat we allemaal gekregen hebben. Dat doe ik echter niet. Waarom niet? Lijkt me voor de mensen die nog op de champagne cruise moeten stappen niet leuk.

Die amuses dan op de champagne cruise?

Daar kan ik natuurlijk wel wat over vertellen want Brouzje verkoopt champagnes en geen amuses. Wat zal ik er over zeggen? Nou dat zal ik je vertellen, ze waren lekker, erg lekker! Gemaakt door Ma Petite Cuisine. En ze gingen erg goed bij de glazen champagne die we gekregen hebben. Oké om je een idee te geven, er wordt een champagne Bollinger special cuvée brut geschonken. Deze gaat heerlijk samen met een amuse van venkel gemarineerd met pijnboompitten met gekarameliseerde kipfilet. Net zoals James denkt van deze combinatie, zeer goed te doen.

champagne cruise bollinger

Wil je ook een keer mee op een champagne cruise?

Uiteraard was deze vaart niet de enige. Hinke organiseert er meerdere dit jaar, als ze nog niet vol zitten kun je via haar webshop boeken. Dit jaar alles al vol? Ik vond het super en volgens mij vond iedereen dat die op de boot zat, kan me dus niet voorstellen dat ze het volgend jaar niet weer organiseert. Volgen dus op Instagram, Facebook en haar webpagina. Volg je mij trouwens al? Hier mijn Feestboek en hier Instagram.

De champagne cruise van Brouzje
4.8 (95%) 4 votes

Santé!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial