Crémant wint het van champagne?!?!

Crémant wint het van champagne?!?!

Als crémant en champagne hetzelfde drankje waren natuurlijk..
Gisteren kwamen er via verschillende media berichten binnen dat de champagne van de Lidl net zo lekker zou zijn als die van bijvoorbeeld de Veuve Clicquot uit 2008. Uiteraard is de crémant zeer goed beoordeelt, maar crémant is natuurlijk geen champagne! Dat weet natuurlijk iedereen die al eens eerder op mijn pagina geweest is. Is crémant dan echt niet te drinken? Ja natuurlijk wel! Er zijn zelfs hele lekkere die bijna hetzelfde smaken als champagne. Echter komen ze niet uit de champagnestreek en daarom mag het dus geen champagne genoemd worden.

De beoordeling werd gedaan door een panel van minstens zeven mensen, uit een internationale jury van 400 experts uit 30 landen, blind getest gedurende een periode van zeven maanden. Hun oordeel over de crémant vind je hier.
Wat je moet doen om in die jury terecht te komen? Ik zou het je niet kunnen vertellen, in elk geval nog een stuk meer drinken als dat ik al gedaan heb de afgelopen jaren 😉

Terug naar het prijzen circus! De IWSC beoordeeld elk jaar de ingezonden wijnen. Zo ook dit jaar weer. Zelf wat lekkers uitzoeken kan uiteraard ook op de website. Welke ik wel eens wil proberen? Nou deze, deze en eigenlijk allemaal natuurlijk. Uiteraard mag de winnaar in dit bericht niet ontbreken, deze is hier te vinden. De beste Vintage? Die van Piper-Heidsieck uit 2002!

Snel weer naar de champagnestreek!

Santé!

Crémant wint het van champagne?!?!
Hoe leuk vond je deze post?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial