Crémant de Bourgogne of toch Champagne?

Crémant de Bourgogne of toch Champagne?

Volgens mij heeft iedereen de berichten wel voorbij zien komen. De champagne (euuhh) crémant van de Lidl werd zeer goed beoordeeld, een schot in de roos en dat allemaal voor maar € 7,-

De crémant was groot nieuws

Iedereen schreef er over bij de Elle hadden ze er zelfs een van de leukste liedjes om te proosten bijgevoegd. De Margriet hield het bij het kopiëren van een nieuwsbericht. De Esquire hielp ons al dan niet terecht nog even herinneren aan de whiskey en het opblaasbare lounge eiland. Zij hebben als een van de weinigen ook vermeld dat het om bubbels gaat en niet om champagne. Hoe dat zit lees ja natuurlijk hier. Trouwens het AD had er ook een compleet artikel voor over.

Bestellen die crémant

Tijd voor mij om te kijken of de crémant nu echt zo lekker is. Of zou het zou zijn zoals er gisteravond bij de keuringsdienst van waarde uitgezocht werd. Massa’s wijn maken, een beoordelingsbureau benaderen (en betalen) en winnen maar. Op het moment dat de volgende reeks berichten voorbij kwam dat de crémant van de lidl nu ook echt verkrijgbaar was voor mij hoog tijd om eens een doosje te bestellen. Voor die € 7,- per fles het proberen waard 🙂 Uiteindelijk bleek dat het een wijs besluit was om meteen te bestellen want het was online vrij vlot uitverkocht. Altijd jammer al die kudde dieren, maar he dat was ik in deze zelf ook!

champagne lidl cremant

Hoe smaakt die crémant dan?

Eerlijk is eerlijk het is goed te drinken! Maar hoe al die mensen crémant hebben kunnen bestempelen als champagne is mij een raadsel. Het smaakt in alles anders en het ruikt anders. In het glas daarentegen ziet deze crémant er inderdaad het zelfde uit als champagne. Het bubbelt, de mousse ziet er mooi uit en dat nodigt natuurlijk uit tot het drinken van meer. Dat is dan ook maar wat ik gedaan heb. Het zonnetje scheen, mensen om mij heen werkten zich allemaal kei hard in het zweet, heerlijk voor op de zondag 😉 Zelf deze crémant bestellen? Dan moet je toch echt snel naar de winkel, het is bijna op.

Santé!

Crémant de Bourgogne of toch Champagne?
5 (100%) 12 votes


1 thought on “Crémant de Bourgogne of toch Champagne?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial