Champagne weekend dag 1, de Aube

Champagne weekend dag 1, de Aube

Het laatste weekend van oktober was ik weer eens in de champagnestreek dit keer voor een lang champagne weekend. Waarom lang? Nou ik ben op woensdagmiddag weggereden van mijn werk. Het was wederom top! Helemaal omdat er dit keer wat bijzondere bezoekjes gepland stonden. In de komende drie posts vertel ik over elke dag.

Champagne weekend, de Aube

Na een waardeloze overnachting ergens in een klein dorp vlak voor de Franse grens op tijd in de auto gestapt, om 10:45 had ik mijn eerste afspraak staan in Les Riceys. Voor de goede orde, mocht je zoals niet zoals ik uit je werk vandaan en achteraan in de files in een keer naar the Aube willen rijden, ga dan niet bij bourgeoisie in Frahan slapen. Er wordt geen alcohol geschonken, iets waar je na 2 uur file rijden best trek in kan hebben. Al helemaal als je begonnen bent aan je champagne weekend!

Is les Riceys te doen in een champagne weekend?

Enfin, Les Riceys is een van de laatste dorpen van de champagnestreek voordat deze regio over gaat in de Bourgogne. Bekend om de pinot noir welke in deze streek bovengemiddeld veel gebruikt wordt om champagne van te maken. Tevens ook een van de weinige dorpen in Frankrijk waar drie wijnen op de markt gebracht mogen worden. Dit zijn natuurlijk champagne AC, coteaux-champenois AC en rosé des Riceys AC, maar dat wist je allang toch? Als je in een keer vanaf Amsterdam naar Les Riceys wil rijden is het zonder oponthoud 6,5 uur rijden. Omdat je een keer moet tanken en of sanitaire stop moet maken kun je hier ook wel 7 van maken. Als je van doorrijden houd en vroeg uit de veren bent kun je ook om 04:00 wegrijden, als je vanaf Amsterdam vertrekt natuurlijk. Dan kun je nog net een champagne huis mee pakken in de ochtend.

Is Les Riceys een leuk dorp?

Zoals de meeste dorpen in de champagne is alles oud en in veel gevallen klein. Staan er meerdere kerken en is het vaak uitgestorven op straat. Zo ook in Les Riceys. Van te voren heb ik een afspraak gemaakt bij het champagnehuis Morize om daar champagne te gaan proeven. Het verslag daarvan zal later nog online komen. Nu gaat het vooral over het champagne weekend. Op een barretje na en een heel klein restaurant heb ik qua horeca niets kunnen vinden. Misschien ook wel omdat er een supermarkt vlakbij is en de zon de temperatuur naar 21 graden had gebracht. Overal in de champagnestreek vind je tijdens zo een champagne weekend picknicktafels onderweg. Inkopen doen dus en genieten van de zon! Kabbelend beekje achter je, welke een vertakking van de Seine blijkt te zijn en genieten maar van die franse baguette.

Itischampagnetime champagne weekend Brosselette

Champagne weekend naar Polisy

Naast Les Riceys, stond vandaag ook Polisy op de agenda. Naast het feit dat het op de route lag klinkt het vooral leuk. Champagne uit Polisy! De lunch is op dus klaar voor meer proeverijen 😉 Beide dorpen bleken geen slechte keuze, drie huizen bezocht, namelijk die van Morize, Brosselette en Walczack. Als je voor je champagne weekend toch naar de Aube gaat en je komt in de buurt van dit dorpje is het zeker de moeite waard om hier ook even te stoppen. Kijk alleen al even naar het huis van Brosselette. Daar wil je naar binnen toch?

itischampagnetime champagne weekend

Troyes voor een champagne weekend is een aanrader!

Vanuit Polisy, is het nog een half uurtje rijden naar Troyes. Wij zeggen continu Troyes, als in het paard wat ergens gevuld binnen komt. Na de ontdekking dat niemand je begrijpt bleek dat je het uitspreekt als het getal trois. Waarom je het dan niet zo schrijft geen idee! In elk geval door naar deze hele leuke stad, terrasjes in overvloed en hele mooie oude gebouwen. Viel wel even tegen toen bleek dat er weinig tot geen cafe’s te vinden zijn waar je en een glas champagne kan drinken en een klein borrelhapje kan verorberen. Uiteindelijk bij een klein barretje terecht gekomen in een kleine smalle steeg. Daar wordt heerlijke champagne geschonken per glas en ook hele lekkere wijnen. Helaas niet te vinden op internet maar het heeft de zelfde eigenaar als dit restaurant waar je overigens goed vlees kan eten 😉 Het mooiste van alles ze hebben kleine borrelhapjes en die zijn erg welkom! Een mooi begin van een korte avond omdat de volgende dag een bezoek aan champagne Ayala gepland staat.

itischampagnetime champagne weekend dinner1

Tot het volgende bericht, dag 2 van een champagne weekend.

Santé!

Champagne weekend dag 1, de Aube
4.9 (97.14%) 7 votes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial