Champagne reis dag 3, Montagne de Reims

Champagne reis dag 3, Montagne de Reims

Een echt vakantie gevoel heb ik deze champagne reis niet echt gehad. Geen strand gezien, niet tot in de vroege uurtjes op stap geweest, geen dag volledig van de kaart geweest… Naja je weet inmiddels wat ik tijdens mijn vakanties doe. Volledig ontspannen is het wel! Heerlijk een beetje cruisen door de dorpjes waarvan het lijkt of de tijd echt heeft stil gestaan. Lekker! Ook vandaag op de laatste volledige dag in de champagnestreek een beetje bij tijds op. Dat krijg je vroeg naar bed, vroeg weer wakker.

Ontbijt op dag drie van deze champagne reis

Dit keer een hotel zonder ontbijt. Helemaal niet erg want in Châlons en Champagne is er op iedere zaterdag een uitgebreide markt. Hier kun je heerlijke verse croissants, baguettes, muffins, koffie en eigenlijk alles wat je bij een champagne reis ontbijt verwacht zeer goedkoop op de kop tikken. Inslaan dus en in de auto, op naar die nieuwe pareltjes tijdens deze champagne trip.

Stop 1 op champagne reis dag 3

Bouzy, een van eerste dorpen waar de regio Montagne de Reims mee begint. Ja natuurlijk hangt het af vanwaar je komt aanrijden tijdens je champagne reis maar vandaag is dit de eerste. De meeste huizen geven weer niet thuis tot bij de bed en breakfast van champagne Bonnaire. Na wat heerlijke champagnes geproefd te hebben en minimaal te hebben gekocht door naar de volgende. Voor grootse inkopen is het hier wat te duur. Twee deuren verder zit champagne P. Louis Martin, net open dus hup naar binnen. Lekker, goede prijs doe maar een doos.

Een champagne reis is heerlijk op de gok

Een van de grootste voordelen van een champagne reis als deze is dat je alle tijd hebt. Je kan in alle dorpen van de hoofdweg af opzoek naar die hele kleine champagne boeren. Persoonlijk heb ik altijd het idee dat een champagne boer aan de meest drukke weg altijd het meeste bezoek trekt en daarom altijd iets meer kan vragen voor dezelfde kwaliteit. Het mooie van de Montagne de Reims is dat bijna alle dorpen een grand cru of in elk geval een premiere cru hebben. De dorpen waar ik wil gaan proeven zijn allen grand cru. Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay en Mailly. De volgende stops zijn dan ook allemaal heerlijk voor proefglaasjes.

Gokken = winnen op een champagne reis

Uiteraard kun je wanneer je zelf een keer een champagne reis gaat maken alles van mijn blog aftrekken. Ja zeker kom je dan op hele leuke plaatsen en zul je heerlijke champagnes proeven maar gokken is vaak winnen. Aangezien er duizenden champagne boeren zijn zal ik je ze ook nooit allemaal kunnen vertellen. Laat staan alle champagnes kunnen categoriseren op wat de aller lekkerste is. Zelf ontdekken blijft dan altijd leuk. Zo kom ik nu per toeval bij champagne Michel Henriet in Verzenay. Een ietwat oudere dame helpt ons en in een kamer verder zit het rammetje vol met om 11:00 al duidelijk beschonken Belgen. Later hierover meer in mijn blog over Champagne Michel Henriet.

champagne reis taittinger

Door naar Reims

De auto zit inmiddels vol met heerlijk bubbelend goud. Je kan dus wel stellen dat deze champagne reis nu al geslaagd is. Maar vandaag is er nog een afspraak die ik absoluut niet wil missen. Via de mensen van Oud Reuchlin en Boelen is er namelijk een afspraak voor mij gemaakt bij Champagne Taittinger voor een private tour. Na die van een dag eerder bij champagne Ayala wil ik dit natuurlijk niet missen! Hier lees je hoe het er bij champagne Taittinger aan toe ging. Wat een top champagne reis zul je wel denken, ja dat was het ook! Maar hij is nog niet ten einde 😉

Champagne reis dessert itischampagnetime

Dinner en borrels tijdens je champagne reis

Sommige mensen zullen zeggen waar laat je het.. Anderen zullen denken ja logisch! Ikzelf ben van de laatste categorie. Tijdens deze champagne reis kom je natuurlijk bij veel verschillende champagne huizen, proef je heel veel maar uiteindelijk drink je maar weinig. In een champagne reis moet er natuurlijk wel genoeg champagne gedronken worden. Gelukkig is Reims een zeer levendige stad waar genoeg te doen is. Hier kom ik er echter achter waarom het bij sommige champagne huizen akelig stil was. De franse vakantie is namelijk begonnen. Niets aan te doen volgende keer beter. Door naar de borrelbar waar er toevallig in Châlons en Champagne ook een van te vinden is. De klos zouden wij zeggen maar dat ben je er zeker niet. Een wijnbar genaamd Le Clos, gezellig ingericht en nog beter de keuze is reuze! Altijd verschillende champagnes per glas en nog veel meer ook per fles te koop tegen zeer schappelijke prijzen.

Aan al het moois komt een eind, ook aan deze champagne reis

Aan al het moois komt een einde. Zo ook aan dit heerlijke lange weekend in de champagne. De auto zit vol en ik begin op tijd aan de weg terug. Hopelijk heb ik je in het artikel hier en het artikel daar enthousiast weten te maken voor een champagne trip. Wil je meer informatie, contact gegevens van een bepaald champagnehuis of iets anders wat met champagne te maken heeft? Stuur gerust eens een mail naar info@itischampagnetime.nl

Santé

Champagne reis dag 3, Montagne de Reims
4.5 (90%) 6 votes

Champagne reis itischampagnetimeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial