Proeverij? Een champagne proeverij? JA!!

Proeverij? Een champagne proeverij? JA!!

Tijdens de tripjes naar Frankrijk heb ik natuurlijk al heel wat verschillende champagnes geproefd, het grootste nadeel bij die champagne proeverij?!? De auto! Al die overheerlijke bubbels het blijft maar bij een slokje tijdens de proeverij om die vervolgens weer uit te spugen. Ja ik weet het, neem een taxi of ga met een groepje en zorg voor een BOB dat maakt het nog leuker….

Een ander nadeel kan zijn dat je niet zo heel eenvoudig (lees snel) van de Montagne de Reims naar de zuidelijkste champagne dorpen gaat en eventueel weer terug.

Daar had ik afgelopen zaterdag helemaal geen last van. Hup op de fiets, naar Chabrol op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Uiteraard stond ik met een lekke band maar dat mocht de pret van deze middag niet drukken! Een champagne proeverij van formaat, bijpassende hapjes en heuse emmers om de champagne weer uit te spugen! Zonde van de druiven als je het mij vraagt maar goed het stond er.

Proeverij champagne

Cava & Christophe Mignon

Na een uitvoerige uitleg in het Nederlands (ook weleens fijn in plaats van Frans), zijn we begonnen met een Cava. He?! Cava op een champagne proeverij? Ja cava! Een hele lekkere uit Catalunya, nu was ik net terug uit Spanje dus ik waande mezelf weer even op de Costa. Na de cava werd ons tweede proefglas gevuld met een champagne gemaakt van 100% pinot meunier. Gemaakt door Christophe Mignon uit Festigny. Lekker dat zeker maar niet mijn favoriet. Een geur van fris fruit en een zacht bubbeltje.

Champagne proeverij Veuve Clicquot & Bollinger

Inmiddels was het glas Cava leeg en werd deze gevuld met een champagne die iedereen natuurlijk kent, Veuve Clicquot! Over smaak valt te twisten maar deze vind ik toch echt een stuk lekkerder. Kan natuurlijk zijn door de blend (chardonnay, pinot noir & pinot meunier), of ben ik dan toch vatbaar voor alle marketing?!

Proeverij het menu

Goed door naar de volgende, we bouwen immers op bij deze champagne proeverij! James Bond kreeg er vroeger geen genoeg van, tegenwoordig drinkt die natuurlijk Heineken maar vroeger was het Bollinger. Als je het mij vraagt de hummer onder de grote huizen. De chardonnay heeft een vleugje hout, door de rijping op eikenvaten wat de complete champagne flink kracht bij zet, een topper!

Egly-Ouriet & de Venoge als afsluiter van deze champagne proeverij

Na de Bollinger stapten we over op een voor mij nog onbekende Egly-Ouriet Gran Cru, een blend van 50% pinot noir en 50% pinot meunier. Heerlijk met toast en truffel dat werd ons dan ook als hapje voorgezet. Van de blanc de noir gingen we over naar een hele fijne blanc de blancs, oftewel 100% chardonnay champagne. Een vintage uit 2006 van het huis de Venoge, heel erg lekker en fijn om de champagne proeverij af te sluiten.

Zeer goed verzorgd en een duidelijk verhaal over hoe de champagne gemaakt wordt! Zelf ook eens doen? Kijk dan op champagneproeverij.nl voor data en prijzen of stap eens bij Chabrol naar binnen.

Santé!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial