Champagne Nowack in Vandières

Champagne Nowack in Vandières

Tijdens mijn laatste jacht naar magnums champagne ben ik ook bij champagne Nowack geweest. Ook hier van te voren even een mailtje gestuurd en zoals in dit artikel al eens beschreven gevestigd in Vandières. Helaas is er dit keer geen tijd voor een uitgebreide proeverij maar dat ga ik nog wel eens doen als ik toevallig in de buurt ben. Wat een vriendelijke mensen bij Champagne Nowack!

Gezelligheid bij Champagne Nowack

Bij binnenkomst is er een grote tafel gevuld met Belgen, die hebben het duidelijk naar de zin. Ik ben benieuwd hoe de inhoud van de magnums champagne hier zal smaken! Het ziet er hier in elk geval allemaal keurig uit en na de uitleg dat ik opzoek ben naar magnums komt deze dan ook meteen als eerste op tafel. Het is een assemblage van de drie bekende druiven en een gelijke verdeling. De druiven komen voornamelijk uit 2010 maar de restwijn uit de twee jaar ervoor. Wat de champagne Nowack meer complexiteit mee geeft. Geen overdreven prijzen en ze hebben er nog genoeg, inpakken dus!

champagne Nowack blanc

Verbaasde gezichten bij champagne Nowack

Ze lijken wel een beetje verbaasd dat de keuze zo snel gemaakt is en vragen vriendelijk wat er nog meer geproefd moet worden… Nou kom maar door, al kom ik daar natuurlijk niet helemaal voor. Dus bescheiden als ik ben vraag ik naar wat naar mijn idee de lekkerste zouden moeten zijn. Er staat een blanc de blancs op de kaart dus keuze snel gemaakt voor het volgende lekkers. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik deze niet per se de lekkerste vind. Maar he, je bent dan ook niet op de cotes de blancs.

De verrassing bij Champagne Nowack

Toch staat er nog een champagne op de kaart welke mijn aandacht trekt. De champagne Nowack Brut Reserve Carte d’Or. Deze champagne heeft maar liefst 10 jaar liggen rijpen! Dat maakt hem wel meteen een stukje prijziger dan de gewone Carte d’Or maar je proeft meteen verschil, sterker nog er w ordt een verse fles opengetrokken en je ruikt meteen dat deze champagne op leeftijd is. Heerlijk! Ook bij deze champagne Nowack geld dat het een assemblage is van de drie bekende druiven.

Champagne Nowack Fiets

Kamperen bij champagne Nowack

Er zijn wel zoveel champagne huizen in de hele champagnestreek dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Met mijn blog probeer ik je een beetje wegwijs te maken. Maar goed slapen moet je ook ergens en dan is het goed om te weten dat je bij Champagne Nowack ook kunt overnachten. Ook een keer langs bij Nowack? Hier de (goed werkende) webpagina. Vragen? Stuur me een mail of laat onder aan even een berichtje achter 🙂

Champagne Nowack in Vandières
Hoe leuk vond je deze post?

Santé!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial