Champagne Morize in Les Riceys

Champagne Morize in Les Riceys
Tijdens mijn eerste dag van mijn extra lange weekend in de champagne streek ben ik langs geweest bij champagne Morize. Hier maken ze champagnes, Rosé des Riceys en Côteaux Champenois. Genoeg om te proeven dus! Na een rommelige overnachting wat file en dus behoorlijk wat kilometers sta ik dan bij champagne Morize voor de deur. Ik heb er zijn in, hopelijk deze wat oudere franse meneer ook.

De geschiedenis van champagne Morize

Bij champagne Morize tref je wijnmakers van de derde generatie. Sinds 1830 maken ze hier de godendrank genaamd champagne. Zoals ik je eerder al in dit artikel en in deze verteld heb staat deze regio bekend om de kwaliteit van de pinot noir. Zo dus ook bij deze wijnmakers. De kelders onder dit huis zijn misschien wel indrukwekkender dan de champagne die ze schenken. Zeer gave gewelven uit de 11e en de 12e eeuw en veel groter dan ik van te voren had gedacht. Het mooiste van alles zijn natuurlijk alle flessen die hier liggen te wachten op het perfecte moment.

Champagne Morize

Champagne Morize, proeven maar!

Ondanks dat mijn Frans allemaal wat moeizaam gaat en het engels van mijn Franse vriend ook niet om over naar huis te schrijven is, komen we met handen en voeten een heel eind. Wanneer het tijd is om te proeven lijken we elkaar een stuk beter te begrijpen! Komt misschien ook wel omdat de meeste champagne makers natuurlijk trots zijn op hun product. Bij het eerste glas dat geschonken wordt beginnen de ogen van meneer Morize namelijk ook te stralen. Net als die van mij! champagne Morize maakt ook lekker spul, misschien niet het lekkerste wat ik ooit gedronken heb, maar ook zeker niet de slechtste. Hier zijn de prijzen dan ook naar! Eigenlijk wordt het complete gamma geschonken voor een proeverij en zelfs over voor het proeven van de vintage wordt niet moeilijk gedaan.

Champagne Morize proeflokaal

Wil je ook langs champagne Morize?

Mocht je ook een keer naar de Aube gaan en dan in het bijzonder naar Les Riceys kun je uiteraard even langs champagne Morize gaan. Ook hier geld dat je er zeer verstandig aan doet om een afspraak te maken. Ondanks dat ze langs de soort van hoofdweg van het dorp gevestigd zijn lijkt het niet alsof er altijd iemand aanwezig is om je te laten proeven. En wat is nu de moeite om een mailtje te sturen 😉 Mail je mij ook als je vragen hebt over champagne trouwens?

Champagne Morize in Les Riceys
Hoe leuk vond je deze post?

Santé!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial