Champagne Michel Bahuchet, wie kent hem niet?

Champagne Michel Bahuchet, wie kent hem niet?

Ondanks dat er zoveel verschillende champagne huizen zijn is champagne Michel Bahuchet een van mijn vaste adressen tijdens een bezoek aan de champagnestreek. Je kan dan ook wel stellen dat zijn champagne tot een van mijn favorieten behoort. Met de verschillende champagnes die hij maakt, kun je eigenlijk alle kanten op.

Champagne Michel Bahuchet is een wijnmaker récoltant-manipulant, wat betekent dat hij het hele proces zelf doet op zijn eigen wijngaarden. Een echt familiebedrijf want vrouw en zoon werken mee. En ik moet zeggen dit doen zij erg goed! Prijs-kwaliteit is hier echt helemaal top! Alle druiven die Michel gebruikt komen uit Champillon een premiere cru gemeente. Wat dat precies betekent kun je terug lezen in dit artikel over de regels en de verschillende soorten champagne.

champagne Michel Bahuchet

Tegenover zijn huis staat zijn schuur waar hij de druiven tot wijn maakt en de eerste gisting op stalen vaten plaats vindt. Tijdens een bezoek met een proeverij leidt Michel of zijn zoon je graag rond, uiteraard ontbreekt een bezoekje aan de kelder natuurlijk niet! Om vervolgens af te sluiten met een of meerdere glaasjes van dat lekkere spul,champagne Michel Bahuchet.

champagne Michel Bahuchet

Onlangs heb ik een feestje gegeven en de gehele avond de Carte D’or van champagne Michel Bahuchet geschonken, een champagne samengesteld van de chardonnay en de pinot menuier, een fijne bubbel met een stevige smaak! Gezelligheid gegarandeerd. Naast de carte d’or neem ik altijd een doos (of meerdere) rosé champagnes mee. Een heerlijke champagne voor de zomeravond (of ochtend bij het ontbijt), heerlijk fris!

Wil je ook een bezoek brengen aan champagne Michel Bahuchet? Dat is vanaf Utrecht zeer rap te doen. Champillon is een klein dorpje tussen Reims en Epernay. Maar dat wist je natuurlijk al lang! Dat heb je tenslotte in dit artikel over de champagnestreek al gelezen 😉

Champagne Michel bahuchet bezoeken hier moet je zijn?

Hier zijn contact gegevens, stuur wel even een mailtje van tevoren misschien heeft hij dan wel een schaal oesters klaar staan zoals dat de laatste keer bij mij het geval was!

Santé!

 

Champagne Michel Bahuchet, wie kent hem niet?
3 (60%) 4 votes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial