Champagne M. Hosthomme in Chouilly

Champagne M. Hosthomme in Chouilly

Tijdens mijn laatste rondje champagne halen, reden we per toeval langs Marcel Hosthomme, ofwel champagne M. Hosthomme! In de week voor ons bezoek was het zeer slecht weer geweest dus kon men niet of nauwelijks aan het werk op het land. Deze zaterdag was het zeer goed weer dus er waren erg veel huizen dicht omdat ze op het land stonden. Hier zagen we een paar Franse auto’s staan en een open deur, we konden het niet beter treffen!

Vandaag de dag wordt champagne M. Hosthomme gerund door de broers Laurent, Paul en zus Christelle. Laatst genoemde heette ons van harte welkom net als de Fransen van wie de auto’s waren die op het erf geparkeerd stonden. Al vrij snel werd het chaotisch, gezellig chaotisch! Christelle was druk met een telefoon welke roodgloeiend stond en bij de Fransen vloeide het heerlijk glinsterende bubbeltje rijkelijk. Al snel zijn wij verhuist van ons kleine tafeltje naar de andere tafel bij onze Franse vrienden.

Champagne M. Hosthomme voorraad

Uitleg over het proces wilde Christelle ons graag geven maar die hebben we vriendelijk afgeslagen. Onze nieuwe vrinden hebben ons alles van begin tot eind verteld. We begonnen met de Tradition Brut, een blend van de drie traditionele champagne druiven (pinot noir, pinot meunier en de chardonnay). Lekker, erg lekker dus een paar dozen voor vrinden mee gebracht, het blijft een leuk cadeautje tenslotte! Goed om te vermelden trouwens dat ze deze champagne op het moment bij restaurant the Jane in Antwerpen schenken!

Champagne M. Hosthomme Blanc de Blancs

Op naar de volgende een blanc de blancs gran cru, ofwel een 100% chardonnay met enkel de beste druiven uit Chouilly, een gran cru gemeente. Niet te vergelijken met de eerste natuurlijk, het heeft een compleet andere samenstelling maar naar mijn idee een heel stuk lekkerder. Een vrij harde bubbel, frisse smaak en duidelijk chardonnay.

Champagne M. Hosthomme boodschappen

Hier wil ik meer van was mijn eerste reactie, dat kreeg ik alleen dan in de vorm van een blanc de blancs gran cru, millesime uit 2006, brut nature wel te verstaan. Bij de eerste slok, fantastisch nog een slokje, yes deze moet ik hebben! In restaurants of slijters in Nederland lopen de prijzen van dit soort champagnes al snel op dus doe maar een doosje of twee. Champagne M. Hosthomme inpakken, vriendelijk bedanken en opzoek naar de volgende schat!

Nieuwsgierig? Hier de site waar het adres natuurlijk ook op te vinden is!

Santé!

Champagne M. Hosthomme in Chouilly
5 (100%) 1 vote


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial