Champagne Launois Lebrun, Champagne wie?

Champagne Launois Lebrun, Champagne wie?

Champagne Launois Lebrun, ja inderdaad Lebrun. In mijn post over de tweede dag van mijn lange champagne weekend heb ik hem al eens benoemd. Nu dan ook een specifiek bericht over dit champagnehuis want dat is zeker de moeite waard!

Champagne Launois Lebrun, een verborgen parel

Ja je leest het goed, weer zo een uitspraak waar je eigelijk niets mee kan. Want zo zijn er zoveel! Ja klopt, helemaal waar. Maar zoals in deze post al beschreven troffen we vaak niet thuis of te duur en nu was het raak. En lekker, natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Na een aantal rondjes door de smalle straatjes van Le Mensil sur Oger hier en daar op wat deuren te hebben geklopt kom ik dus hier terecht. Uiteindelijk blijk ik niet de enige te zijn want er zijn ook aantal Belgen, die zitten duidelijk al even.. Enfin, gevraagd of een proeverij mogelijk was en uiteraard was dat mogelijk en gelukkig maar!

Tussen de verflucht van Champagne Launois Lebrun

Verflucht hoor ik je denken. Ja verflucht, de lieven mensen blijken namelijk hun hele huiskamer aan het verven te zijn. Waar blijkt de proeverij te zijn? Juist, in de huiskamer. Deur open, raam open, beetje ouwehoeren en voor je het weet is het bere gezellig en trekken ze nog een paar champagne Launois Lebrun flessen open. We gaan van de hak op de tak en zelf drinken de heer en vrouw des huizes heerlijk mee. Ik kan je vertellen die gaan vandaag niet meer schilderen, en die Belgen mogen niet meer rijden… Al zou ik niet weten hoe ze dan naar huis gegaan zijn maar goed. Die champagne Launois Lebrun smaakt heerlijk!

Champagne Launois Lebrun Millesime

Wat hebben ze dan bij Champagne Launois Lebrun?

Uiteraard hebben ze hier bij champagne Launois Lebrun blanc de blancs. Ik vertelde je al dat Le Mensil sur Oger bekend staat vanwege de chardonnay dus hier is het goed vertoeven. En ja die blanc de blancs is ook echt lekker. Pssst, daar ging weer een fles. Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar wat ze nog meer hebben. Ja hoor een vintage uit 2009, blanc de blancs nog lekkerder! Heerlijke geur op de neus, mooie kleur, in het begin en stevige mousse en lekker in het zuur. Huh wat zegt de heer des huizes nu? Hebben ze een champagne Launois Lebrun or du temps? Wat is dat denk ik nog, tot ik mijn enthousiasme van de vintage heb weggestopt. Een wijn gemaakt van oude wijnranken, uit 2005 waarvan ik weet dat het een goed wijnjaar was. Dat moet bijzonder zijn en heb ik nog niet eerder gehad, zonder te proeven mee in de auto!

Ook langs bij champagne Launois Lebrun

Volgens mij had ik nu echt geluk dat de deur open stond. Niet dat ik niet met open armen ontvangen ben bij champagne Launois Lebrun maar ik zou ze wel even bellen of mailen mocht je hier langs willen. Zoals wel vaker, het blijft geluk zoeken. Hier de contact gegevens, ze spreken geen Engels en al helemaal geen Nederlands goed voor je Frans dus. Vragen aan mij? Mail me gerust: info@itischampagnetime.nl

Champagne Launois Lebrun, Champagne wie?
4.8 (96%) 5 votes

Santé!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial