Champagne Gérard Henry, in Verneuil!

Champagne Gérard Henry, in Verneuil!

Champagne Gérard Henry bood een uitweg. Soms heb je van die dagen in de champagne streek. Dan begin je te jagen omdat je weet dat de dag bijna voorbij is en je hebt voor je gevoel nog net te weinig inkopen gedaan. De avond valt en het wordt een stuk sneller donker dan je eigenlijk had gehoopt. Je rijdt door kleine dorpjes opzoek naar een plek om je laatste pareltjes champagne in te kunnen slaan. Dit gebeurde mij tijdens mijn laatste trip op zoek naar magnums champagne. In dat artikel schreef ik ook al even over champagne Gérard Henry, dat was mijn redding van de dag!

Welkom bij champagne Gérard Henry

Op het moment dat ik voorbij rijd aan champagne Gérard Henry, een klein hoekhuis met een groot en gesloten hek, geef ik mezelf weinig kans. Maar wie niet waagt die niet wint, aanbellen dus! Daar gaat een deur open en doet een jonge dame heel vriendelijk open en ze vraagt direct of er een proeverij gedaan moet worden… Euhhh JAAAA! Bingo! Het hek gaat meteen helemaal open bij champagne Gérard Henry en ik parkeer de auto op het pad. De jonge dame blijkt Audrey te heten en de reden dat het hek dicht bleek te zijn was vanwege een veel te oud beestje dat weinig meer kon zien.

Familie bedrijf champagne Gérard Henry

Champagne Gérard Henry is een echt familie bedrijf en Audrey heeft pas sinds een paar jaar besloten de zaak van haar vader over te gaan nemen. Voorheen was ze laborante in het ziekenhuis maar omdat vader Gérard met pensioen gaat dus ze neemt de zaak over. Bij champagne Gérard Henry wordt er nog gebruik gemaakt van de ouderwetse pers die vroeger door Opa is aangeschaft. In alles wat Audrey ons vertelt straalt ze uit dat ze trots is op wat ze maken. En dat blijkt niet meer dan terecht. Leuk weetje, vader Gerard gaat iedere dag om 7:00 de kelder in voor de handmatige remuage. Dat wordt afkicken als die met pensioen gaat.

Proeven maar die champagne Gérard Henry

Bij binnenkomst hier leg ik uit dat we opzoek zijn naar magnums champagne. Die heeft ze en dat zal dus geen probleem worden. Eerst volgt er de uitleg van het gehele proces, kleine tour door de kelder en vervolgens weer terug aan het tafeltje. Deze tafel staat zoals wel vaker in Frankrijk helemaal vol met troep. Alle wijnen gaan na het bottelen voor minimaal 7 jaar de kelder in. Bijzonder lang voor een dergelijk klein huis en dat proef je. Ze maken ook best wat verschillende smaken en voor mij is al snel duidelijk welke ik het lekkerste vind. Kom je vaker op dit blog dan weet je ook al wat mijn keuze zal zijn, namelijk de blanc de blancs. Helaas hebben ze die niet in de magnum flessen maar de champagne brut tradition smaakt ook erg lekker! Een assemblage van de drie meest gebruikte druiven, en van alle drie 1/3.

champagne gerard henry3

Zelf een keer langs gaan bij champagne Gérard Henry?

Zoals gezegd had ik nu geluk en Audrey vertelde dat er eigenlijk altijd wel iemand is. Wil je echter met Audrey rond de tafel (dat wil je als je Frans niet al te best is), doe je er wel verstandig aan om even te mailen/bellen. Ze zijn trouwens ook te vinden op facebook. Je raad het al dat wordt gedaan door moeders de vrouw. Hier de pagina met contact gegevens en hier kun je ze dus volgen.

Champagne Gérard Henry, in Verneuil!
5 (100%) 2 votes

Santé!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial