Cava in Antwerpen? Copa Cava!

Cava in Antwerpen? Copa Cava!

Eerder heb ik al eens geschreven over Cava, iets wat eigenlijk niet kan op een champagne site. Maar ik doe het in dit geval toch want man o man wat heb ik een lol gehad! Het is zaterdag, halverwege de middag en in een zoektocht naar een leuk tentje lopen we pardoes langs Copa Cava. Iets waar ik voordat we in de auto stapten naar Antwerpen wel al iets over had gelezen maar verder niet bij stil gestaan. Want, geen champagne…

Nu we er toch langs kwamen toch maar even plaats genomen op het kleine maar fijne terras op straat. Een vluchtige blik op de menukaart leerde ons dat we hier nog lang zouden gaan blijven. Want het is prijs! Ze schenken hier bijna alles van Berenguer Ramon, ken je die niet? Dan ben je nog niet eerder in Barcelona geweest zeker? Wel? Nou dan heb je de verkeerde gids gehad want dat betekent dan dat je nog niet bij Can Paixano bent geweest, zegt die naam je ook niets? La Xampanyeria of zoals wij Nederlanders het zouden zeggen de Champagneria. Ja daar gaat een lampje branden? Een belletje rinkelen? Mooi! Hier namelijk tekst en uitleg over La Xampanyeria!

Terug naar Copa Cava, eigenaar Paul verwelkomt ons zeer vriendelijk en op het moment dat ik begin over La Xampanyeria weet hij direct wat hij me gaat inschenken. Natuurlijk Berenguer brut nature, mijn persoonlijke favoriete cava uit La Xampanyeria! Het mooie van copa cava is dat als je nieuwsgierig bent naar andere cava’s dat deze bijna allemaal per glas geschonken worden. Een proeverij is dus zo geregeld! Uiteraard hebben ze hier wat kleine hapjes voor bij de borrel, wat wel handig is gezien het feit deze bubbels er in vliegen alsof het limonade is. Wat een lekkernij!

Paul vertelt graag over zijn bezoeken aan Albert in Barcelona. Hij gaat er met enige regelmaat heen en mede daardoor kind aan huis. Hij heeft door zijn vele bezoeken aan Barcelona ook veel leuke anekdotes. Dus maak je geen zorgen als je hier komt met een date zoals de mensen naast ons en deze blijkt het niet helemaal te zijn, er is genoeg om te lachen! Naast de cava van Berenguer hebben ze bij Copa Cava ook bijna alles van Llopart & Torello. Alles bij elkaar zijn het er ongeveer 30, de keuze is reuze!

#sundayfunday, was het zeker met de cava

Ons geluk van dit weekend, op zondag was er een heus straatfeest op de Vlasmarkt. Dus dag twee van dit weekend Antwerpen weer naar Copa Cava! Een en al gezelligheid, heuse Colombiaanse danseressen die op de Latijns-Amerikaanse muziek de straat probeerden te entertainen. Het is dat ik zelf niet heel los in de heupen ben (ben al dacht ik daar op zaterdag avond na het een aantal glaasjes cava anders over), anders had ik zeker een danspasje gewaagd.

Copa Cava terras Antwerpen

Helaas stond op zondagmiddag ook de terugreis naar Amsterdam alweer gepland, dus bleef het op deze middag maar bij twee glaasjes. Wanneer ik weer in Antwerpen ben is Copa Cava zeker een van de zaken waar ik 100% zeker nog eens terug zal komen. Wat een gezelligheid! Kun je niet wachten tot jij weer in Antwerpen bent of krijg je er geen genoeg van lekkere cava? Alles is ook te koop om mee naar huis te nemen, tegen hele schappelijke prijzen! Hier de prijzen.

Salut!

 

Cava in Antwerpen? Copa Cava!
4.9 (97.5%) 8 votes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial